Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Tiszafüreden

Rendőrség

A tiszafüredi rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.

A közlekedési rendőrök 2022. november 22-én koncentrált sebességellenőrzést végeztek a Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az akció során az egyenruhások 18 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 2 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 1 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, valamint 15 esetben az objektív felelősség alapján kezdeményeztek közigazgatási eljárást az üzemben tartóval szemben.  A rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztása, elsőbbség meg nem adása, kanyarodási szabályok megsértése, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 7 figyelmeztetést, 1 közigazgatási bírságot, 1 helyszíni bírságot szabtak ki és 1 szabálysértési feljelentést tettek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.