Közösségi ház épül az egykori iskola helyén Jászjákóhalmán

Helyi hírek

Közösségi ház épül az egykori Nagy-Ficzek iskola helyén Jászjákóhalmán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Terjéki Tünde (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásra a TOP Plusz program Élhető települések pályázatán nyert el 180 millió forintot a mintegy 3100 lakosú község.

A tervek szerint jövő tavasszal kezdik el lebontani az egykori iskola évek óta kihasználatlan épületét, jelenleg a tervezés zajlik, amelyet közbeszerzési eljárás követ majd – tájékoztatott.

A közösségi házban az eredeti létesítmény mintájára egy nagytermet, egy kis helyiséget, valamint mosdót alakítanak majd ki a szakemberek – tette hozzá.

A polgármester elmondta: az egykori iskolát Ficzek Károly plébánosról nevezték el, aki csaknem negyven évig szolgált Jászjákóhalmán, és saját költségén két iskolát építtetett.

A ma már tűzoltószertárként funkcionáló Kis-Ficzek iskola 1895-ben épült, öt évvel később készült el a Nagy-Ficzek iskola. Utóbbi falán található a plébános tiszteletére még életében kihelyezett emléktábla, amelyet megőriznek – emelte ki a polgármester.

(MTI)