Megkezdődött a Sundance – egy film máris kiverte a biztosítékot

Világ

Doug Liman Justis című dokumentum filmje olyan témát dolgoz fel, amely sokkolta a nézőket a híres Sundance Film Festival-on az amerikai Salt Lake Cityben. A rendező közleményt adott ki.

Az Amerikai Legfelsőbb bíróság bíróját, Brett Kavanaugh-t 2018-ban szűk körben elmarasztalta az Amerikai Legfelsőbb Bíróság egy vitatott perben, amely magában foglalta a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat is. 2019-ben arról számoltak be, hogy a Fehér Ház és a Szenátus republikánusainak parancsára az FBI korlátozta a Kavanaugh korábbi szexuális visszaéléseivel kapcsolatos vádak vizsgálatát.

A filmrendező, Liman, aki leginkább olyan filmes munkáiról ismert, mint a „Swingers”, „The Bourne Identity”, „Mr. & Mrs. Smith” és az „Edge of Tomorrow” sajtóközleményében kifejtette, hogy „a ‘Justis’ azt mutatja meg, hogy az FBI Brett Kavanaugh ellen folytatott nyomozása sajnálatos módon elmaradt.”

„A film az igazságszolgáltatási folyamatunkat és a mögötte álló intézményeket vizsgálja. A bürokratikus félrelépésekre és a politikai hatalommal való visszaélésre világít rá, amelyek ma is hatalmas hatással vannak nemzetünkre” – fogalmazott a rendező. A „Justis – Igazságosság” Liman első dokumentumfilmje.

– Vida Virág –

Fotó: sundance.org