Szolnoki sorozatbetörő kezén kattant a bilincs

Rendőrség

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. február és augusztus hónap között több vagyon elleni bűncselekményt követett el Szolnokon. Nem volt válogatós, a rovására írható több kerékpárlopás, betörés, alkalmi lopás. A bűncselekmények során készpénzt, pénztárcát, iratokat, bankkártyát, műszaki cikkeket, dísznövényeket, szerszámgépeket és számítástechnikai eszközöket vitt magával. A nyomozók korábban már kihallgatták gyanúsítottként a férfit azonban az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapították, hogy további bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható.

A szolnoki férfit 2022. augusztus 9-én lakásáról előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, majd folytatólagos kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók megállapították, hogy az elkövető több bűncselekményt ismerősével, egyet pedig testvérével együtt követett el.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség, lopás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.