Pelikán Kupa – Gasztronómiai kiállítás és verseny Szolnokon

Kultúra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2024. április 6-án, 17. alkalommal rendezi meg a Pelikán Kupát, a korábbi évek hagyományai szerint az ABA-NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban.

Az országosan meghirdetésre kerülő versenyre szakács, cukrász, pincér és az idén először pék szakmában várja a tanuló és felnőtt versenyzőket, illetve csapatokat.

A verseny rangosságát jelzi az évek óta több ezres látogató közönség, továbbá az országosan és nemzetközileg is elismert szakmai zsűri, akik a pályaműveket értékelik.

A rendezvény célja, hogy a látogatóközönségnek bemutassa a fentebb említett szakmák magas színvonalú munkáit minél teljesebb és kreatívabb módon, továbbá a kimagasló pályaművek elismerést kapjanak szakmai kiválóságukat értékelve, megbecsülve. A versenyzők inspirációt nyerhetnek mások műveiből, a látogatók pedig megcsodálhatják az alkotásokat.

A verseny kísérő rendezvényei között gasztronómiai kiállítás, bemutatók és kóstolók lesznek, melyek vonzóbbá, színesebbé teszik ezt a nívós szakmai eseményt. Így a pályaműveken kívül, mind a versenyzőket, mind a vendéglátás iránt érdeklődőket sok érdekesség és újdonság várja.

További információ, jelentkezés:
https://www.iparkamaraszolnok.hu/pelikankupa/