Ausztria, Bécs, Schönbrunni kastély

A schönbrunni kastélyban ad koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Kultúra

Először ad hangversenyt Szolnoki Szimfonikus Zenekar a schönbrunni kastélyban, Bécsben március 23-án.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. szerdai tájékoztatása szerint a schönbrunni kastély színházterme a látogatóktól elzárt terület, csupán a bécsi Zene- és Előadó-művészeti Egyetem vizsgakoncertjeit rendezhetik meg benne. A március 23-ai hangversenyen az egyetem Karmesteri Intézetének hallgatói adnak majd számot tudásukról a Szolnoki Szimfonikusok közreműködésével – közölték.

A hangversenyen Felix Mendelssohn-Bartholdy, Wolfgang Amadeus Mozart, továbbá Ludwig van Beethoven művei csendülnek fel. Közreműködik Hjodzsin Kim hegedűn és Ta Quang Vu zongorán. Vezényelnek a bécsi Zene-és Előadó-művészeti Egyetem Karmesteri Intézetének hallgatói.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar partnere már több éve az Internationale Musik- und Kulturförderung (IMK) produkciós iroda. Felkéréseinek köszönhetően már több híres osztrák hangversenyteremben felléphettek a szolnoki szimfonikusok, többek között a Mozarteum Grosser Saaljában, a Musikverein Aranytermében és az Esterházy-kastély Haydn termében – olvasható a közleményben.

(MTI)