Virtuális irodalmi kávéházat indított a Római Collegium Hungaricum

Kultúra

Virtuális kerekasztalbeszélgetés-sorozatot indított Irodalmi kávéház (Caffe letterario Accademia d’Ungheria in Roma) címmel saját Facebook-oldalán a római Collegium Hungaricum.A kéthetente hétfőn 18 órakor jelentkező sorozat első estjén, április 12-én élő Facebook-adásban Lackfi János költő, Cinzia Franchi, az Universita degli Studi di Padova tanára, Draskóczy Eszter Dante-kutató és Janczer Richárd fordító volt a virtuális irodalmi kávéház vendége – közölte az MTI-vel csütörtökön a római Collegium Hungaricum.

A kerekasztal-beszélgetésen többek között elhangzott Lackfi Dantéról szóló verse is, amelyet a költő a költészet világnapján, az Európai Unió nemzeti kulturális intézeteinek szövetsége (EUNIC) által szervezett irodalmi rendezvényre írt.

A kávéház második, április 26-i estje az erdélyi születésű Jósika Miklós leghíresebb történelmi regényéről, az Abafiról fog szólni, amelyet a közelmúltban olasz nyelven jelentetett meg az Ali Ribelli Kiadó Antonino Branca fordításában.

Az est vendégei Cinzia Franchi, Jason R. Forbus, az Ali Ribelli Kiadó igazgatója, Antonino Branca fordító és Pete László, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Olasz Tanszékének vezetője lesznek.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük