Várjon Dénes szólóestjével folytatódik a az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat

Kultúra

Várjon Dénes online szólóestjével folytatódik kedden az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat.

A Kossuth-díjas zongoraművész estjén Beethoven Esz-dúr quasi una fantasia szonátája, Liszt h-moll szonátája és Schumann Kinderszenen című műve szólal meg – közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2020. március 18-i jegyek és a 2020-as Zeneakadémia-bérletek tulajdonosai számára ingyenes hozzáférést biztosítanak. A live-streaming módon közvetített koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában.

Az elmaradt és elhalasztott koncertek kárpótlásaként a korábban bármelyik MVM Koncertek-sorozatra bérleteket vagy szólójegyeket vásárlók díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet. A rendezők ily módon is kísérletet tesznek az elmaradt és elhalasztott koncertek részleges ellentételezésére.

Várjon Dénes szólista, kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője, elismert pedagógus. Kamarazenészként a legnagyobbak között tartják számon, olyan partnerekkel dolgozik rendszeresen, mint Steven Isserlis, Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Jörg Widmann, Leonidas Kavakos, Schiff András, Heinz Holliger, Perényi Miklós, Joshua Bell – olvasható a közleményben.

Szólistaként rendszeres meghívottja a nagy koncertsorozatoknak, a New York-i Carnegie Halltól a bécsi Konzerthauson át a londoni Wigmore Hallig, de ugyanilyen szívesen látott vendég a vezető zenekaroknál. Karmester partnerei között olyan neves muzsikusok szerepelnek, mint Solti György, Végh Sándor, Fischer Iván, Fischer Ádám, Heinz Holliger, Horst Stein, Leopold Hager, Kocsis Zoltán.

Feleségével, Simon Izabellával gyakran játszik négykezes és kétzongorás programokat, az utolsó évtizedben több kamarazenei fesztivált szerveztek és vezettek közösen, köztük a Zeneakadémia 2015-ben indult kamara.hu fesztiválját.

(MTI)