Marozsán Fábián

Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a világranglistán

Sport

A múlt héten a Davis Kupa-csapatban szereplő Marozsán Fábián egy helyet rontva 58. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, ezzel továbbra is ő a legjobb magyar.

A németek elleni tatabányai párharcban egyesben egyformán győztes Fucsovics Márton és Piros Zsombor maradt a 82., illetve a 129., míg Valkusz Máté két helyet javítva jelenleg a 211.

Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic vezeti a spanyol Carlos Alcaraz és az orosz Danyiil Medvegyev előtt.

A nőknél Gálfi Dalma “leváltotta” Bondár Annát, most ő a legjobb magyar, miután a múlt héten, a thaiföldi Huahinben a negyeddöntőig jutott. A jó szerepléssel 17 pozíciót javított, és jelenleg a 120., míg Bondár hat helyet visszacsúszva a 125. Az első 200-nak további két magyar a tagja: Udvardy Panna a 159., Babos Tímea pedig a 182.

Az élen a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte az ausztrál nyílt bajnokságon címét megvédő fehérorosz Arina Szabalenka a második, az amerikai Coco Gauff pedig a harmadik – a WTA honlapja alapján.

(MTI)

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka