Petry Zsolt

Kirúgták Petry Zsoltot, a Hertha magyar kapusedzőjét, miután elmondta véleményét a bevándorlásról és a szivárványcsaládokról

Sport

Megbecsült tagja volt a teamnek, de nem bírta tartani a száját.

Nagy vihart kavart a magyar válogatott első számú kapusának, Gulácsi Péternek az a Facebook-posztja, amelyben kiállt “a család az család” eszme mellett. Ennek lényege, hogy az azonos nemű párok is teljes értékű szülőnek számítanak – plána abban az esetben, ha egy gyermek számára az állami gondozás a másik lehetőség.

Szurkolói össztűz zúdult Gulácsi Péterre, miután kiállt a szivárványcsaládok mellett

A Fidesz-közeli médiában látványos tisztogatás indult, áldozatául esett Hrutka János, akit a Spíler tévétől véletlenül pont azt követően rúgtak ki, hogy elárulta, szimpatizál Gulácsi álláspontjával. Majd egy másik munkatárástól is megvált a tévé, miután lájkolni merészelte Hrutka posztját.

Elmondta véleményét az üggyel kapcsolatban Petry Zsolt, a magyar válogatott korábbi kiválósága is, aki mindeddig a német Hertha BSC kapusedzője volt, és Dárdai Pál mellett igazán remek munkát végzett.

Petry a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy a bevándorlás-politika nála az erkölcsi leépülés megnyilvánulása, és Európa keresztény földrész, nem szívesen nézi végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. Aztis elmondta Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna,

Nem mellesleg Petry azt a blődséget is kiejtette a száján, hogy ő a “nemzeti oldalt” képviseli.

Később magyarázkodásba kezdett, és közleményében azt írta, tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét és azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Petry Zsolt magyarázata nem volt elég a berlini klub vezetésének, a Telex szúrta ki, hogy a Hertha kedden tudatta, megválik kapusedzőjétől, aki nemcsak Dárdai Pál idején állt a Hertha alkalmazásában, hanem más edzők alatt is, és eddig elégedettek voltak a munkájával.

Carsten Schmidt, a csapat vezérigazgatója elmondta, azt állapították meg, hogy „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.”

Petry Zsolt így reagált a kirúgására:

„Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, és tisztelem ezt a döntést. Kívánok mindenkinek sikert a jövőben a Hertha BSC-nél”

– írja.