A hétvége egyetemi sporteseményei

Sport

A futsalosok pihenéssel, a kosarasok, a kézilabdázók és a labdarúgók viszont újabb összecsapásokkal töltik az ünnepi hétvégét.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata Litvániában, a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Liga középdöntőjében szerepel péntekig. Két orosz és egy litván egyetem hallgatói ellen küzdenek a kaunasi négyes tornán, aminek tétje a final fourba kerülés. A hazai másodosztályú kosárlabda bajnokságban legközelebb március 29-én, kedden lépnek újra pályára az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, ahol a MEAFC alakulatát fogadják 18 órától.

A DEAC megye I-es labdarúgó csapata idegenben játszik a hétvégén. Az egyetemi alakulat Monostorpályiban küzd a három pontért március 26-án, szombaton 15 órától. A DASE Egyeken vendégszerepel a labdarúgó megye II-es bajnokság következő fordulójában: a találkozó március 26-án, szombaton 15 órakor kezdődik.

A DEAC férfi kézilabdázói Tiszavasváriban küzdenek a bajnoki pontokért az NB II következő fordulójában: március 25-én, pénteken játszanak 18:30-tól.

Az egyetem férfi futsalosai remek formában, zsinórban a hatodik mérkőzésüket nyerték meg hétfőn az ibrányi Alukonstrukt Ezüst Csikó ellen. A húsvét hétfőt pihenéssel tölti Zsupponyó Levente legénysége, így legközelebb április 9-én 19 óra 30 perckor lépnek pályára a Sporttudományi Oktatóközpontban (DESOK).

A DEAC NB-es női futsalosai pedig a rájátszásra készülnek gőzerővel. A legjobb négy közé kerülésért az Astra ellen játszanak április 9-én 14 órától szintén hazai pályán.