Bíróság, kalapács

Őrjöngve vert szét két autót egy családi vita miatt a szolnoki férfi

Rendőrség

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és garázdaság bűntette, rongálás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a szolnoki férfivel szemben, aki egy családi vita miatt baseball ütővel és csavarkulccsal verte szét a hozzátartozója saját és munkahelyi gépkocsiját is.

A férfi 2022. augusztus 7-én, kora este, ittas állapotban megjelent a közeli hozzátartozói szolnoki házánál, ahová a köztük lévő családi konfliktus miatt az ott lakó idősebb férfi hozzátartozója nem akarta beengedni, őt távozásra szólította fel.

Ekkor a férfi egy baseball ütővel a ház előtt parkoló, a hozzátartozója használatában lévő munkahelyi gépjárműve bal visszapillantó tükrét leverte és szélvédőjét betörte, majd a ház kiskapujához ment, és az ott lakó férfit megöléssel fenyegetve próbálta meg ismét rávenni arra, hogy engedje be a házba. Eközben a kezében lévő baseball ütővel a kerítés kiskapujának kilincsét verte, majd a kerítésre is felmászott és megpróbált bejutni az ingatlanba, amit az ott lakó férfi testi erővel akadályozott meg.

Mivel a vádlott az ingatlanba nem tudott bejutni és a baseball ütő a nagy erejű ütésektől eltört, egy szerszámkulccsal a ház előtt parkoló másik, a hozzátartozója tulajdonában lévő személygépkocsi szélvédőjét, motorháztetőjét, visszapillantó tükreit, lámpáit szétverte, majd pedig a korábban már baseball ütővel megrongált gépjármű még sértetlen ablakát, lámpáit betörte, motorház tetejét összetörte.

Az idősebb férfi a gépjárművek további rongálásának megakadályozása érdekében kiment az utcára, ahol a vádlott vele dulakodni kezdett azért, hogy az ingatlanba az idősebb férfi belökésével bejusson. Ekkor az idősebb férfi segítségére sietett egy közelben lakó férfi, akivel közösen sikerült a támadót már a kerítésen belül a földre kényszeríteni, és ott tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A megrongált gépjárművekben 4.392.200 forint, valamint 1.621.544 forint kár keletkezett.