Bíróság, kalapács

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt vettek őrizetbe két embert

Rendőrség

Emberkereskedelem és kényszermunka megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe a rendőrök két embert, akik prostitúcióra kényszerítettek egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a sértett tett feljelentést a rendőrségen, és elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények között élt, és a páros – egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő -, kihasználva kiszolgáltatott helyzetét, 2022 decemberében rávette arra, hogy dolgozzon nekik, bocsássa áruba testét.

Regisztrálták egy szexpartnerkereső oldalra a nőt, akinek a kuncsaftok számára 0-24 órában rendelkezésre kellett állnia – közölték. A sértett több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, végül februárban arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet.

A nőt futtatói folyamatosan felügyelték és ha a prostitúcióból származó bevétellel nem megfelelően számolt el, megfenyegették – olvasható.

A rendőrök – több bizonyíték beszerzését követően – szeptember 12-én elfogták a párost. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat.