Fiatal kora ellenére sok van a rovásán a szolnoki fiatalkorúnak

Rendőrség

Öt lopás elkövetésével gyanúsítják a szolnoki rendőrök a fiatalkorút, aki őrizetben várja a bíróság döntését letartóztatásáról.

Egy kisújszállási lakos 2023. február 27-én a déli órákban bement egy belvárosi áruházba, ahonnan 4 db 3,85 literes folyékony mosószer flakonjáról eltávolította az áruvédelmi etikettet, majd a bolt hátsó bejáratán át kiszaladt a mosógélekkel. Ezt követően átment egy sportklub előterébe, ahonnan egy kerékpárt valamint egy porszívót tulajdonított el.

Bejelentést követően igen gyorsan megállapításra került a feltételezett elkövető személyazonossága, hiszen a fiatalt Szolnokon, az Ady Endre úton 2023. február 28-án a kora esti órákban elfogták és előállították a rendőrök.  A nyomozók a fiatalkorút lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Nemcsak egy bűncselekmény megvalósítását rótták azonban a terhére, hiszen a gyanúsított 2023. február hónapban több szolnoki üzlet sérelmére követett el lopást.  Volt olyan eset, amikor 7 whiskyről tulajdonította el az áruvédelmi címkét, akadt olyan, amikor parfümöket vitt magával. Az édesség volt a gyengéje: összesen  110 ezer forint értékben tulajdonított el csokoládékat.  A gyanúsított beismerő vallomást tett. A nyomozók azt is megállapították, hogy a fiatal neve mellett két körözést is jelez a rendszer.  A terheltet a nyomozó hatóság őrizetbe vette, és előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.