Letartóztatta a Fővárosi Főügyészség az ok nélkül nőket megtámadó férfit

Rendőrség

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kevesebb, mint egy órán belül, minden előzmény nélkül négy nőt támadott meg. Hármat egy kőbányai bevásárlóközpontban, egyet pedig Zuglóban, a nyílt utcán.

Egy férfi ok nélkül támadott meg nőket a főváros X. és XIV. kerületében

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága folytat nyomozást súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a nyomozás adatai, valamint a gyanúsított személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatásra látott alapot, ezért erre tett indítványt.

A gyanúsított a bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, és a kihallgatásán más tartózkodási helyet sem tudott megadni a nyomozó hatóságnak, elfogására is csak elfogatóparancs kibocsátásával kerülhetett sor. Munkahelye, jövedelme nincs és családi kapcsolatokkal sem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek.

A férfi büntetlen előéletű, ugyanakkor a terhére rótt bűncselekmények jellegére, és különösen az elkövetés körülményeire – rövid időn belül, minden előzmény nélkül több nőt támadott meg – tekintettel a bűnismétlés veszélye a gyanúsított esetében valós és közvetlen, azt csupán a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kiküszöbölni.

Az ügyészi indítvánnyal a nyomozási bíró egyetértett és a férfi letartóztatását elrendelte. A letartóztatást a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.