Az elmúlt hét közlekedési jogsértései számokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 3 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A sofőrök közül 2 ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, míg 1 ellen bűntett elkövetése miatt indult eljárás.  Engedély nélküli vezetés miatt 2 gépjárművezetőt vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök.   

A közúti ellenőrzések során 21 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei 11 gépi, 10 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Nyolc sofőr ellen büntetőeljárást, 11 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 2 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki. A vezetői engedély bevonására 4 esetben került sor.

Az elmúlt hétvégén egy napon három ittas sofőr is balesetet okozott a megyében, Szolnok, illetve Tiszaföldvár belterületén, valamint Abádszalók külterületén. Csak a véletlenen múlott, hogy a járművezetők más járművel nem ütköztek, és másnak nem okoztak sérülést. A baleset következtében egy gépkocsivezető könnyű, míg egy elektromos kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. Ez különösen veszélyes lehet az őszi és téli időjárás beköszöntével, hiszen erre az időszakra jellemző csapadéktól, párától csúszós, lefagyott utak a megszokottól eltérő vezetési technikát, nagyobb koncentrációt igényelnek. Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!