Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a barátnőjét megmérgező férfival szemben

Rendőrség

A másodfokú Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványoz azzal a férfival szemben, aki meg akarta ölni a barátnőjét. Az elkövetőt első fokon a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emelt vádat a középkorú, Szolnokon élő férfival szemben. A vádirat szerint 2018 decemberében az anyagi nehézségekkel küzdő férfi málnaszörpbe kevert vegyi anyag segítségével akarta megmérgezni barátnőjét, miután a nő elhitette vele, hogy végstádiumban lévő daganatos beteg, és jelentős mértékű családi örökségét végrendeletben a férfire hagyta. Miután a jégkásának elkészített szörp rossz ízű volt, azt a sértett nem fogyasztotta el, így egészségkárosodása sem keletkezett.

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítéletében a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblának küldött indítványában az elsőfokú ügyészség fellebbezését fenntartotta, a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítását kezdeményezte.