Letartóztatásban a vendéglátójának féltékenységből életveszélyes sérülést okozó nő

Rendőrség

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett egy 24 éves kecskeméti nő letartóztatására, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2021. augusztus 23-án egy baráti összejövetelen meghívottként volt jelen a sértett hölgy mezőtúri lakásán.

Az este folyamán a gyanúsított nő leittasodott és féltékenységből eredő szóváltást követően rátámadt vendéglátójára, akinek ököllel többször az arcába csapott.

A bántalmazott nő az ütések erejétől egyensúlyát vesztve elesett. A feldühödött gyanúsított azonban ennek ellenére sem hagyott fel a támadással, nagy erővel mellkason rúgta a padlón fekvő sértettet.

A rúgás következtében a sértettnek sorozatbordatörése, s annak folytán életveszélyesnek minősülő sérülése keletkezett.

Az ügyészség azért indítványozta a többszörösen büntetett előéletű nő letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől tartva elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg újabb szándékos bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványa alapján a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a nő letartóztatását.

A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság fog véglegesen dönteni a letartóztatásról.