Kifosztotta az alvó sértettet Szolnokon

Rendőrség

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába és segítséget kért, mert egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjét tartotta éppen vissza a szolnoki vasútállomáson 2021. július 26-án az esti órákban.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a sértett Szolnokon szállt le a vonatról, majd a közterületen elaludt. Észlelte ezt egy 40 éves asszony – aki a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva – magához vette az alvó férfi övtáskáját, amiben készpénz és okiratok voltak. Mindezt a távolból végignézte egy szemfüles állampolgár, aki követte a jogsértőt a vasútállomásig, ahol az egyenruhások kiérkezéséig visszatartotta a nőt.

A rendőrök előállították a feltételezett elkövetőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terheltnél megtalált övtáskát a rendőrök lefoglalták és azt a sértettnek visszaadták. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.