Bluetooth hangszórót loptak

Rendőrség

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségen, mert ismeretlen személy bement a jászladányi lakóháza udvarára 2021. május 2-án 13 és 14 óra között, majd a bejárati ajtót benyomva, a lakóhelyiségből eltulajdonított egy bluetooth hangszórót.

A rendőrök a bűncselekmény bejelentését követően helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki és adatokat gyűjtöttek. A jászsági egyenruhások számára hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövetők kiléte, később a nyomozók két fiatalkorút fogtak el és állítottak elő a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol mindkét jogsértőt gyanúsítottként kihallgatták.

A terheltek elmondták, hogy gyorsan túladtak a lopott tárgyon, azt egy helyi lakosnak értékesítették. A nyomozók az alkalmi vevőtől foglalták le a hangszórót, amit a tulajdonosnak visszaadtak.

A gyanúsított kihallgatást követően, az egyik fiatalkorú őrizetbe vételéről határozott a nyomozó hatóság, míg a másik fiatalkorút egy gyermekvédelmi intézetbe kísérték, hiszen korábbi eltűnése miatt őt körözte a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.