A jászkiséri férfi falubelijeit károsította meg

Rendőrség

A gyanúsított nem sokáig örülhetettt a zsákmányának, a nyomozók gyorsan pontot tettek a lopássorozat végére.

Egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert 2021. április 13-án 20 óra és 2021. április 14-én 6 óra között ismeretlen személy bement a családi háza udvarára és az ott parkoló, lezáratlan járművének indítókulcsát magához vette, továbbá a nyitott platóról egy szerszámosládát tulajdonított el. A rendőrök a helyszíni szemle során az autó kulcsát megtalálták az utcán.

A rendőrök épp adatgyűjtést folytattak, amikor egy újabb, ugyanabban az utcában lakó sértett jelentkezett az egyenruhásoknál és azt panaszolta, hogy 2021. április 14-re virradóra megbontották a kerítését, és az udvari melléképületéből a hegesztőtrafót, fúrógépet és spanifereket lopott el tőle ismeretlen személy.

2021. április 14-én a déli órákban újabb sértett jelentkezett a rendőrségen, aki ugyanazon utcában lakik, mint a korábbi károsultak. Az ő udvarára a kerítésén átmászva jutott be az ismeretlen elkövető, és a dohányzóasztalról a bejelentő otthagyott dohányzási kellékeit: egy fém cigarettatartó dobozt és egy műanyag öngyújtót, továbbá a melléképületből egy malacperzselőt tulajdonított el.

A nyomozók a jogsértésekben ugyanazon elkövető által megvalósított sorozat-bűncselekményre gyanakodtak. Ezt a verziót erősítette, hogy Jászkisérről újabb két bejelentés futott be a rendőségre. Az inkriminált utcától 100 méterre, egy másik lakóházból kerékpárt, kéziszerszámokat és horgászfelszerelést próbált meg eltulajdonítani az ismeretlen személy, akit azonban cselekményében megzavartak, így zsákmányát a kert végében hátrahagyva, távozott az udvarról. Ezen helyszíntől néhány száz méterre a jogsértő bement egy helyi ingatlanba, és a sértett táskájából tulajdonította el annak pénztárcáját, amiben személyes iratok, bankkártya és készpénz volt. A feltételezett elkövető nyomára a biztonsági kamerafelvételek elemzését követően bukkantak a nyomozók, akik személyismeretüknek köszönhetően könnyedén azonosították a 31 éves helyi lakost.

A rendőrök elfogták és a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit, akit két rendbeli lopás bűntett, két rendbeli lopás vétség és egyrendbeli lopás vétség kísérlet megvalósítása miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A terhelt beismerő vallomást tett és elmondta, hogy az eltulajdonított értékeket egy ismerősének udvarán helyezte el. Az egyenruhások kutatást tartottak a megjelölt helyszínen, ahol a cigarettatartó és a pénztárca kivételével valamennyi ellopott értéket megtaláltak és lefoglaltak.