A gyalogos és szemtanúk jelentkezését várják

Rendőrség
A tilos jelzés ellenére akart átkeli az úttesten a gyalogos Debrecen.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat ismeretlen tettes ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 10-én 20 óra 58 perc körüli időben Debrecen, Piac utcában az Arany János utca felől a Széchenyi utca irányába egy ismeretlen férfi gyalogolt, aki a Széchenyi utca és Kossuth utca kereszteződésében a kijelölt gyalogátkelőhelyhez érve átkelt a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére, így elé lépett egy, a Kossuth utca felől szabályosan közlekedő segédmotor-kerékpár elé. Az ütközés elkerülése érdekében a jármű sofőrje hirtelen fékezett, aminek következtében megcsúszott és az oldalára borult. A segédmotor-kerékpárt vezető 37 éves férfi a balesetben megsérült. A gyalogos ezután a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül a helyszínről távozott.

Az ismeretlen férfi körülbelül 20 éves, sportos testalkatú.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy a gyalogosan közlekedő férfi, valamint azok, akik a bűncselekmény elkövetését látták és azzal kapcsolatban információval rendelkeznek, jelentkezzenek – személyesen – a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Sámsoni út 149. szám) vagy hívják telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040 telefonszámot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.