Kihasználták, hogy a sértett aludt

Rendőrség
A debreceni rendőrök őrizetbe vették azt a két hajdúhadházi lakost, akik a vonaton elvették a sértett egyik mobiltelefonját.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 7-én a Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonaton utazott egy 31 éves férfi, aki útközben elaludt. Amikor a vonat Debrecenben megállt, odalépett két fiatalember a sértetthez és két mobiltelefonját kivették nadrágja zsebéből. A 31 éves férfi hirtelen felébredt és az egyik telefonkészülék után nyúlt, hogy azt visszaszerezze. A fiú ekkor elengedte a telefont, majd társával elmenekültek. A sértett a két fiú után szaladt, akik közül az egyik megállt, szembefordult a férfival és ellökte őt, majd társával együtt a vonatról leszállt.

A nyíregyházi férfi az esetről tájékoztatta az egyik vasutast. A kapott személyleírás alapján, a Nagyállomáson dolgozó biztonsági őrök észrevették a két tettest, akiket visszatartottak és értesítették a rendőrséget. A rendőrök a 22 éves K. Sándort és 15 éves társát elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a hajdúhadházi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.