Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor három hét alatt kiszámolta, mennyi rezsit fizet – kemény összeg

Ország

Három hét után megszülte a választ Orbán Viktor, akit a momentumos Bedő Dávid faggatott arról, hogy havonta mennyi rezsit fizet. A miniszterelnök akkor azt mondta, a felesége tudja a pontos összeget.

Az ellenzéki politikus Facebook-oldalán tette közzé az Orbántól érkezett levelet:

Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt

– közölte Orbán Viktor.

A momentumos politikus felháborítónak tartja, hogy „a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon”.

Bedő Dávid hozzátette: „A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebbe még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő”.

Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia

– mondta a Telexnek a levelet értékelve Bedő Dávid. A Momentum frakcióvezető-helyettese szerint a szomorú igazság ma az, hogy Orbán megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra.

Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő

– tette hozzá a momentumos politikus.