Debrecen, posta

Postapartneri szolgáltatás indult Jászteleken

Helyi hírek

Postapartneri szolgáltatás indult Jászteleken is, ahol egy élelmiszer-vegyesüzletet működtető vállalkozás csatlakozott a Magyar Posta Zrt. postapartneri programjához  – közölte az állami vállalat az MTI-vel kedden.

A szolgáltatás hétköznapokon a korábbi 7 helyett 8 órán át, szombaton pedig négy órán keresztül érhető el.  A településen található posta eddig átlagosan havi 2000 ügyfelet szolgált ki, azonban a következő időszakban várhatóan növekedni fog az ügyfélforgalom a hosszabb nyitvatartási idő miatt – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a Magyar Posta közel egy éve indította el új típusú postapartneri programját azzal a céllal, hogy az ország minden pontján 21. századi színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosítson.

A program elsősorban az 1500 főnél kisebb lélekszámú települések lakói számára teremt lehetőséget arra, hogy a postai szolgáltatásokat helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe -írták.

A postapartneri program indulása óta már több mint 450 partner posta üzemel országszerte, amelyek egyharmada jellemzően önkormányzat, kétharmada pedig helyi vállalkozás, például élelmiszerbolt.

A kezdeményezés nemcsak a helyi közösségek igényeit elégíti ki, hanem erősíti a vidék versenyképességét és a megtartó erejét is – hangsúlyozta a társaság, hozzátéve, hogy az