Több mint 800 millió forintos fejlesztés a szolnoki Hetényi Géza kórházban

Helyi hírek

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben – szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A beruházásra csaknem 800 millió forint támogatást nyert az intézet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán – írták. Az Országos Kórházi Főigazgatóság vis maior támogatás keretében biztosított több mint 87 millió forint többlettámogatást a projekt teljes körű megvalósítása érdekében – közölték.

A projekt célja a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó egységeinek korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása.

A beruházás során átadtak egy új hemodinamikai asztalt az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel. A napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását – tájékoztattak.

A daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe. A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe. Emellett mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kilenc kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára – sorolták fel.

A projektnek köszönhetően további új eszközöket szereznek majd be szeptember végéig az urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia osztályokon – olvasható a közleményben.