Energetikailag korszerűsítik a városi sportcentrumot Mezőtúron

Helyi hírek

Energetikailag korszerűsítik a városi sportcentrumot Mezőtúron, a kivitelezés a tervek szerint a nyáron kezdődik meg és egy évig tart – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Szűcs Dániel (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a TOP Plusz pályázaton elnyert 250 millió forint támogatásnak köszönhetően az elmúlt évtizedek legnagyobb energetikai korszerűsítését tudják megvalósítani.

Hozzátette: a fejlesztés nemcsak a sportcsarnok, hanem a székház épületét is érinti majd.

A projektnek köszönhetően a jövőben a fenntartási költségek jelentős mértékben csökkennek, a megtakarított összeget a város további fejlesztésére tudják majd fordítani – jegyezte meg.

A polgármester a beruházás részleteiről elmondta: a csarnoképület tetőhéjazatát és sötétsugárzóit lecserélik a szakemberek. Az irodaépület tetőszerkezetén új vízzáró- és hőszigetelő réteget alakítanak ki szerkezeti beavatkozással, korszerűsítik a nyílászárókat.

Az épületegyüttes homlokzati és lábazati hőszigetelése mellett a fűtési rendszert is korszerűsítik, biztosítva a geotermikus fűtésre történő átállás lehetőségét – fűzte hozzá.

A beruházás során épületvillamossági korszerűsítés történik: LED-es csarnokvilágítás lesz, kicserélik a lámpatesteket és a szerelvényeket az iroda épületében, továbbá napelemet telepítenek a szakemberek – sorolta.

A beruházás része az akadálymentesítés is – tájékoztatott Szűcs Dániel.

(MTI)