színház függöny

Gálaműsorok, kiállítás, filmvetítés Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a magyar kultúra napján

Helyi hírek

Gálaműsorokkal, kiállítással, ingyenes filmvetítéssel, interaktív könyvtári órával ünneplik a magyar kultúra napját Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: hagyományos gálaműsor keretében adják át Szolnok legrangosabb elismeréseit január 22-én, a magyar kultúra napján a Szolnoki Szigligeti Színházban.

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény tájékoztatása szerint január 10. és 27. között a magyar kultúra napja alkalmából Kölcsey és kora címmel rendhagyó, interaktív könyvtári órákat tartanak a hetedik évfolyamos osztályoknak.

A szolnoki Hild Viktor könyvtárban január 20-án, pénteken az intézmény és az Aranysor Íróklub magyar kultúra napi műsorát lehet megtekinteni. Január 23. és 27. között pedig interaktív foglalkozásra várják a felső tagozatos diákokat.

A szandaszőlősi művelődési házban január 21-én, szombaton a magyar kultúra kincseinek nyomába eredhetnek a vállalkozó kedvűek egyénileg vagy csapatban. A játékban való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Karcagon január 19-én, csütörtökön a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtárban Bocskay Vince szobrászművész kiállítását Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész, emeritus jászkun főkapitány nyitja meg. Közreműködnek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény növendékei és tanárai.

Január 20-án, pénteken, a városháza dísztermében ünnepi köszöntőt mond Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, majd átadják a Karcag Város Kultúrájáért Díjat és a Karcag Város Sportjáért Díjat.

Január 22-én, vasárnap a Déryné Kulturális Központban Molnár Ferenc Az ördög című darabját viszi színre a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

Mezőtúron a Szabadság Moziban ingyenes filmvetítésre várják az érdeklődőket két alkalommal. Január 22-én a Fekete István azonos című regényéből készített rajzfilmet, a Vuk-ot vetítik, január 23-án pedig a Rideg Sándor azonos című regénye alapján készült Indul a bakterházat tűzik műsorra.

(MTI)