Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

Helyi hírek

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak – közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A Tószegi úton, a József Attila út – Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül – írták.

A beruházás célja a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, a kerékpáros balesetek számának csökkentése. Továbbá a tervezett nyomvonal mentén található közintézmények – orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola – kerékpárral történő elérésének javítása – tájékoztattak. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban megközelíthető lesz a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is – közölték.

Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben. A fejlesztéssel javult a városrészben élők hozzáférése a közösségi közlekedéshez – olvasható a közleményben.