Megújult Szolnok egyik legforgalmasabb kereszteződése a Hetényi Géza kórháznál

Helyi hírek

Megújult és biztonságosabbá vált Szolnok egyik legforgalmasabb kereszteződése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél több mint nettó 286 millió forint hazai forrásból – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kétszer két sávos Tószegi út kórházat érintő szakaszán naponta mintegy 17 ezer jármű halad át. A kórházhoz közvetlenül tartó forgalom, az ott parkoló autók, a taxi- és buszmegálló is komplikált forgalmi helyzethez, gyakran balesetveszélyes körülményekhez vezetett – írták.

A közlemény idézi Kállai Máriát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki elmondta: Szolnok egyik legforgalmasabb útján kiemelten fontos volt a megyei kórházi csomópont biztonságosabbá tétele. Ez a városrész a Csáklya út közelében építendő Tisza-híd miatt jelentős fejlődés előtt áll, így erre az infrastrukturális fejlesztésre különösen nagy szükség volt.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) közölte, hogy a kórházi csomópont fejlesztésével egy időben a város önkormányzata is forgalmi fejlesztést végez, az egészségügyi intézményig vezető kerékpárutat építi meg.

A közlemény szerint a több mint nettó 286 millió forint hazai forrásból megvalósult beruházás során a Tószegi úton, a kórház szolgálati bejáratánál lévő lámpás csomópontnál, Szolnok belvárosa felé haladó irányból önálló balra kanyarodó sávot, a városból kifelé haladó irányból pedig önálló jobbra kanyarodó sávot alakítottak ki. A szolgálati bejárat előtt, a 402-es számú főúttal párhuzamosan új gyalogos átkelőhely épült, a kopóréteget cserélték, a megsüllyedt burkolatokat javították. A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósult meg, a kivitelezést a SWIETELSKY Építő Kft. végezte.