Befejeződött a Kováts Mihály általános iskola infrastrukturális fejlesztése Karcago

Helyi hírek

Kibővült és teljesen megújult a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézménye – tájékoztatta a Karcagi Tankerületi Központ közleményben az MTI-t.

A beruházásra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyertek csaknem 543 millió forint vissza nem térítendő támogatást – írták.

A beruházással az 1948-ban épült kétszintes főépület egy új, lifttel ellátott épületszárnnyal bővült. Az új szárnyban a vizuális nevelés-képzőművészet és a társadalomtudományi szaktantermek kaptak helyet a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, valamint két, fejlesztő foglalkozások megtartására alkalmas terem – olvasható a közleményben.

Az eredeti kétszintes épületrészben megújultak a belső terek, ahová korszerű bútorok, eszközök kerültek, a szakemberek kicserélték a padlózatot is. Az iskolaudvarra új bútorokat helyeztek ki. Az épület költséghatékony üzemeltetését szolgálja az új fűtési rendszer kiépítése, a villamos- és vízhálózat korszerűsítése, továbbá a nyílászárók cseréje, a külső homlokzat szigetelése valamint napelemek telepítése az épületre – közölték, kiemelve: “a beruházás során akadálymentesítés is történt”.

A projekt célja volt az iskola eredményességének fokozása és a minőségi oktatás, nevelés biztosítása az ott tanuló 215 gyermeknek. Emellett az is, hogy a kompetenciamérések eredményei fenntarthatók, szükség esetén fejleszthetők legyenek, csökkenjen a tanulók “lemorzsolódása”, a végzettség nélküli iskolaelhagyás, valamint biztosíthatóvá váljanak az esélyegyenlőség feltételei – írták.