Cserélik a villamossíneket

Helyi hírek

Kicserélik Debrecenben az Ispotály utcai villamossíneket, ezért másképp közlekedhetnek majd az autósok és több busz is 2015. március 31-től egy hónapon át.

Az előkészítéssel elkezdődött a munka az Ispotály utcán. Kicserélik a villamossíneket, melyeken a Salétrom utcai remíz és a nyílt pálya között közlekednek a villamosok, közel ötszáz méteren. A munkák fedezetéül a 2-es villamos projekt kapcsán megítélt kormánytámogatásból még rendelkezésre álló összeg szolgál. A jelenlegi vágányszakasz elöregedett, korszerűtlen – ezért van szükség a beruházásra. A megbízást a közbeszerzésen legalacsonyabb árú ajánlatot tevő Keviép Kft. nyerte el; nettó 144 millió 976 ezer forintot kapnak majd a munkáért.

Mint ismert, az Ispotály utcát tavaly nyáron újraaszfaltozták, szintén abból a pénzből, amit a magyar állam adott a 2-es villamos beruházás utáni helyreállításokhoz. Az útburkolat és a villamospálya között süllyesztett szegélyt építenek be, ezáltal elválasztják a két pályaszerkezetet. Az új útburkolat így nem fog sérülni.

A munkák miatt ugyanakkor az Ispotály utcán nem lehetséges a kétirányú forgalom, hiszen ott csak úgy tud elmenni egymás mellett két autó, ha az egyik a villamospályára hajt rá.

debrecen.h