Az elektromos robogók legfőbb jellemzői: minden, amit tudni érdemes

Gazdaság

Egy elektromos robogó praktikus vállasztás azoknak, akik rövid távokat szeretnének megtenni a kerékpárnál gyorsabb haladási tempóval. Számtalan előnyük van hagyományos benzines társaikhoz képest. Cikkünkből megismerhetitek a pozitívumokat, valamint a további jellemzőket.

Miért válassz elektromos robogót?

A fő érv ezekkel a járművekkel kapcsolatban a környezetbarát működés. Persze vannak további jó tulajdonságok is:

·         Könnyű tölteni: ezeket a járműveket egy szimpla konnektorral fel lehet tölteni.

·         Költséghatékony: az áram olcsóbb, mint a benzin, így az üzemeltetés is kedvezőbb. Másrészt a fenntartási költsége is viszonylag baráti, hiszen kevesebb alkatrész hibásodhat meg.

·         Csendes: sok embernek számít, mekkora zajszennyezést okoz közlekedés közben. Az árammal működő eszközöknél a zaj szerencsére a múlté.

·         Városban tökéletes: nincs is egyszerűbb, mint felpattanni erre a járműre és elintézni a fontos ügyeket a környező utcákban. Ráadásul gyakori fékezés esetén visszatölt az akkumulátor.

Milyen további jellemzői vannak?

Mielőtt megvásároljuk álmaink járgányát, érdemes tisztában lenni a paraméterekkel.

Hatótáv

Gyártótól és típustól függ, milyen messzire jut feltöltött akkumulátorral a robogó. Általában 50-100 km között mozog az érték. Szerencsére a legtöbb elektromos robogók, alkatrészek webáruháza árul pótakksit, így növelhetjük a km számot. Ráadásul egyszerűen levehető és tölthető az akksi, így például a munkában is lehetőség van rá.

Az akkumulátor típusa

Vannak ólom- és lítiumion- típusú akkumulátorok. A lítiumos gyorsabban tölthető, s ehhez pótakksi is vásárolható. Az ólom olcsóbb, s a hideget jobban tűri. Nagyobb súlya viszont csökkenti a hatótávolságot.

Motorteljesítmény

Amikor először használsz ilyen eszközt, érezni fogod a különbséget a benzinnel hajtotthoz képest. Dinamikusabban halad, hiszen nem csak egy adott fordulatszám felett áll rendelkezésre a teljes nyomaték, hanem azonnal. Dimbes-dombos terepre érdemes 2000 wattnál nagyobb teljesítményűt venni, hogy ez a dinamika megvalósuljon. A modellek között vannak 25 vagy 45 km/órás végsebességűek, így ebben is dönthetünk.

Mennyibe kerül?

Rengeteg márka képviselteti magát a piacon. Az árak folyamatosan változnak, de az egyszerűbb modellekhez már 150.000 Ft-ért hozzájuthatunk. A határ pedig körülbelül a félmillió forint. Érdemes úgy befektetni, hogy hosszú időn keresztül használhassuk a kiválasztott terméket.

Összegezve: Az elektromos robogók évről évre népszerűbbek. Városi közlekedésre tökéletesek, költséghatékonyak, környezetbarátok, és számos további előnyük van. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni az elérhető modellek tulajdonságairól. (x)