Mérföldkő a hallgatók életében

Egyetem

Tanulmányaik félidejében négynapos programsorozaton töltődtek fel a következő másfél évre a GTK-s és a MÉK-es diákok.

A Gazdaságtudományi Kar, valamint a Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzatai a héten tartották a nagy hagyománnyal rendelkező, méltán népszerű programjukat, a Felezést.

– A két karon közel hatezer hallgató tanul, a nagy létszámból adódóan nem nagyon ismerik egymást, hiszen csak az órákon találkoznak. Ezért tartjuk nagyon fontosnak az olyan programokat, amelyek már a beiskolázástól kezdve – a gólyatábortól a felezésen át a későbbi eseményekig – lehetőséget teremtenek tanulóinknak arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz – nyilatkozott Pető Károly, a GTK dékánja.

A rendezvény nyitó buliját a Kazánházban tartották, ahová minden este visszavárták a szórakozni vágyó felezőket. Majd három napon át csapatversenyek és egyéb szórakoztató programok váltották egymást a Böszörményi úti campuson, amelyekre csaknem ötszázan jelentkeztek.

– Hétfőn közös főzésen ismerkedhettek meg egymással, kedden pedig éjszakai túrán mérettettek meg a felezők, ahol izgalmas feladatokkal kellett szembenézniük. Szerda este a programok zárásaképp egy elegáns vacsorán vettek részt a hallgatók és oktatóik, ahol élőzene adta a talpalávalót, majd Jolly várt mindenkit a Kazánban egy utolsó nagy buliba – mondta el Szőke Diána, a GTK HÖK elnöke.

A kikapcsolódás mellett a hallgatóknak más oka is van arra, hogy minden évben izgatottan várják a programsorozatot. A Felezés azon hallgatók ünnepe, akik képzési idejük felét már elvégezték és a pár napos ünneplés után megújult erővel haladhatnak tovább céljaik felé.

unideb.hu