Dobos Evelin a 2023-as Konyhafőnök VIP győztese

Dobos Evelin, a Csokonai Színház egykori gyerekszínésze nyerte a 2022-es Konyhafőnök VIP vetélkedőt

Bulvár

A dicsőség mellé egy 10 millió forintos csekkel is gazdagodott Dobos Evelin, aki ezentúl büszkén viselheti a Magyarország Konyhafőnöke megtisztelő címet.

Nem volt egyszerű a zsűri dolga, hogy kiválassza, Kardos Eszter vagy Dobos Evelin mozog-e ügyesebben a konyhában. Az RTL-en futó vetélkedő utolsó adásában Evelint Fésűs Nelly és Nagy Zsolt, Esztit pedig Geszler Dorottya és Kollányi Zsuzsi segítette. A feladat nem volt egyszerű, mert mindkét csapatnak 3 előételt, 3 főételt és 3 desszertet kellett elkészítenie.

A kóstoláson a megszokott zsűritagok mellett Ákos, Jenő és Zé apukái is csatlakoztak az értékeléshez, így már nem három, hanem hat szempár vette górcső alá a finalisták fogásait.

A verseny nagyon szoros volt, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga, amikor dönteniük kellett, hogy ki legyen Magyarország Konyhafőnöke. A választásuk Dobos Evelinre esett, aki először nem akart hinni a fülének, annyira megérintette, hogy ő állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, és övé lett a 10 millió forintos csekk.

Dobos Evelin életrajza

1992. szeptember 16-án született Nyíregyházán. Gyermekkorát egy nyírségi tanyán töltötte. 7 éves korában költözött szüleivel Debrecenre, itt végezte az általános iskolát, eközben gyerekszínészként játszott a Csokonai Színházban. Egy darabig balerinának készült. Középiskolai tanulmányait az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán folytatta. Érettségi után, 2013-ban jelentkezett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára, Bárdos András osztályába járt. 2016-ban diplomázott.Még az egyetemi évek alatt, 2014-ben megkapta első televíziós szerepét a Sült Kacsa című vígjátéksorozatban, majd feltűnt a Felejthetetlen és az Aranyélet című sorozatokban, ez utóbbian egy terhes fiatal lányt alakított. Szintén 2015-ben a Telekom reklámarca lett, illetve megkapta az Egynyári kaland egyik főszerepét. A Balatonon játszódó, elsősorban fiataloknak szóló sorozatban Dórát a nagyszájú egyetemista lányt alakította. A második évadot 2017-ben mutatta be az MTVA.

2017. nyarán forgatták a sorozat 3. évadát azonban Evelin ebben a szezonban nem csatlakozott a stábhoz, Nemes Jeles László legújabb filmje a Sunset forgatása miatt. 2021-től a Keresztanyu, majd 2022-től a Séf meg a többiek című sorozatban kapott szerepeket.