Bródy szerint lassan visszaáll az egy pártállami rendszer

Bulvár

Bródy János már tíz éve látja, hogy lassan visszaáll az a rendszer, amiben negyven évig élt.

Bródy János a hvg-nek adott interjújában mondta el véleményét a választás eredményéről, szavait a Blikk is továbbította. A nemrég rosszindulatú daganattal megműtött énekest nagyon sokan köszöntötték április 5-én születésnapja alkalmából, amikor sokaktól hallotta, nem ilyen ajándékot szerettek volna neki adni.

Én nagyon bízom abban, hogy “lesz még egyszer szép a világ, lesz még Magyar Köztársaság”. Bár nyilvánvaló, hogy ennek az időtávlata most egy kissé kitolódott

– nyilatkozta Bródy, aki negyven évig élt egy pártállami rendszerben és már vagy tíz éve látja, hogy lassan ez áll vissza Magyarországon.

Mondhatnám, hogy “ezek ugyanazok”. Ha az ideológia változik is, a struktúra gyakorlatilag ugyanazokat a tulajdonságokat mutatja

– véli az énekes, aki a külföldi híradásokból tájékozódva látja, hogy Magyarország az európai közösségben kivívta magának az ellenszenvet. Bródy Jánost megdöbbenti és elborzasztja a szomszédunkban dúló háború és nem érti, a mai magyar népesség hogyan képes ilyen közönyösen és rosszindulatúan reagálni rá. Szerinte 1956 emléke egyszerűen nem halványulhat el annyira, hogy egy orosz tankok által lerohant független állam mellett ne álljunk ki egyértelműen.