Győr FTC

Hetekig nem kézilabdázhat a Ferencváros német jobbátlövője

Sport

Sérülés miatt hetekig nem játszhat Alicia Stolle, a Ferencváros női kézilabdacsapatának a német jobbátlövője.

A klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a válogatott játékos keze vasárnap sérült meg, amikor az FTC 40-20-ra kikapott a német bajnok Bietigheim otthonában, ezzel története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában.

Mint írják, a lefújás után megvizsgálták a kezét, és már akkor valószínűsíthető volt, hogy súlyosabb sérülésről lehet szó, amit a hétfői vizsgálatok alátámasztották: a bal kézfejében törés keletkezett. Stollénak a novemberi Európa-bajnokságot is ki kell hagynia. A kezét pénteken egy német specialista megoperálja, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor 6-7 hét múlva kezdheti el a labdás edzéseket.

A fiatal irányítónak, Kukely Annának a bokaszalagjai sérültek meg a vasárnapi meccsen, de amennyiben jól reagál a lába a kezelésekre, 1-2 hét múlva ismét csatlakozhat társaihoz.

A németországi mérkőzésről Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijic is hiányzott, Elek Gábor vezetőedző szerint közülük Tomori és Cvijic valószínűleg visszatérhet a francia Brest Bretagne elleni, szombati BL-meccsre, ám Szucsánszki játékára nincs sok esély.

Kép: illusztráció.