Női futsal: kikapott a DEAC

Sport

A DEAC legutóbb a Mezei-Vill otthonában 5-1-re nyert a Magyar Kupában, ám most Sólyom Attila tanítványainak nem sikerült ezt a diadalt megismételniük. Az MVFC az első félidőben már 2-0-s előnyre szert tett Kota Gabriella duplájával. A debreceni lányok a két kapott gólra felszívták magukat és Tóth Angelika révén szépítettek. A fordulás után Kota újabb két találatot szerzett, amelyre csak Dancs Rebeka tudott válaszolni, így a DEAC nem tudta elhozni a három pontot Berettyóújfaluról.

„Megérdemelten nyert a Mezei-Vill kiváló helyzetkihasználásának, lelkes játékuknak és Kota Gabriella jó egyéni teljesítményének köszönhetően” – foglalta össze a találkozót Sólyom Attila. – „Sajnos mi ötlettelenül, sok hibával játszottunk, ráadásul még a szerencse is elkerült minket. Egyedül a küzdeni akarást tudom dicsérni, de ez most kevésnek bizonyult” – mondta a szakvezető.

„Két héttel ezelőtt még 5-1-re kikaptunk, most viszont a lehető legjobban próbáltunk felkészülni és vissza akartunk vágni” – mondta Trencsényi János, az MVFC trénere. – „Elhittük, hogy megnyerhetjük a mérkőzést, egy csapatként küzdöttünk, mindenki beleadott mindent, ezért nyertünk. Azonban ez a győzelem még nem azt jelenti, hogy megtanultunk futsalozni. Remélem, hogy ez a jó játék állandósulni fog” – beszélt elvárásairól a szakvezető.

A DEAC legközelebb szeptember 27-én a Szekszárdot fogadja, míg a Berettyóújfalu ugyanezen a napon Zalaegerszegre utazik.

MVFC Berettyóújfalu-DEAC 4-2 (2-1)

Berettyóújfalu: Pozsgai Melinda – Tóth Nóra, Tóth Anita, Tóth Tamara, Kota Gabriella, Kelemen Anett, Kóti Lilla, Pozsgai Kitti, Varga Veronika, Ugrai Csilla, Czakó Viktória, Erős Zsanett, Füredi Andrea. Edző: Trencsényi János.

DEAC: Kósa Viktória – Radics Ágnes, Tóth Angelika, Lovas Anna, Dancs Rebeka, Erdős Edina, Péter Vanda. Edző: Sólyom Attila

Gólok: Kota Gabriella (4), illetve Tóth Angelika, Dancs Rebeka.

DEHIR.HU