Kondás: jobban meg kellett volna tartanunk a labdákat

Sport

Az Újpest ellen 1-0-s vereséget szenvedett idegenben a DVSC-Teva csapata. A mérkőzés után nyilatkozott Kondás Elemér, a debreceniek és Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője is.

– Próbáltunk masszívan játszani, és abból kontrákat építeni, de sajnos megint arról kell beszélnünk, hogy kiállítottak egy labdarúgónkat. Utána többet birtokolta a labdát az Újpest, bár akkor is próbáltunk a megszerzett labdákkal jól sáfárkodni, de nem tudtunk úgy építkezni, ahogy szerettünk volna. A végén egy megpattanóból gólt kaptunk, pedig előtte nálunk volt a labda, csak eladtuk. Nagy nyomás nehezedett ránk, jobban meg kellett volna tartanunk a labdákat – magyarázta a bizonyítványt Kondás Elemér.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője:

– Az első félidőben is, amíg a Debrecen teljes létszámban volt, jobban futballoztunk ellenfelünknél, többet birtokoltuk a labdát. A kiállítás után óriási taktikai harc folyt a pályán. Nehéz volt feltörni a DVSC védelmét, ráadásul türelmetlenek is voltunk. Az utolsó tíz percben nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és végül sikerült megszereznünk a győztes gólt. Minden tiszteletem a DVSC-é, kitűnő játékosok alkotják a keretüket, éppen ezért is örülök annak, hogy a Szuperkupa után ezúttal is legyőztük őket, és immár nyolcpontosak vagyunk. Gratulálok Kondás Elemérnek és sok sikert kívánok a Young Boys ellen. Jó lenne a Debrecent az Európa Ligában látni!