A padláson bújt el az őt kereső rendőrök elől az a törökszentmiklósi férfi

A megalapozott gyanú szerint 2023. december 2-ára virradóra egy törökszentmiklósi családi ház melléképületéből használaton kívüli gázkazánt és tűzifát vittek el. A bejelentést követően a törökszentmiklósi rendőrök szemlét tartottak, mely során olyan nyomokat találtak, amik a telekszomszéd házához vezettek. Az ingatlan ellenőrzése során egy férfit fogtak el a ház padlásán, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

Kihűléstől mentettek meg egy mezőtúri nőt a rendőrök

A rendőrségre 2023. november 26-án délután érkezett bejelentés egy mezőtúri nő eltűnéséről, aki aznap reggel ismeretlen helyre távozott. A helyi rendőrök az adatok felvételét követően elrendelték a nő körözését, és felhívást tettek közzé, melyet a közösségi oldalakon is többen megosztottak.

Életfogytig tartó fegyházbüntetés az indítvány a volt élettársát halálra késelő férfival szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves jászladányi férfival szemben. Az elkövető egy kisebb, majd egy nagyobb késsel többször megszúrta a korábbi élettársát, aki a helyszínen életét vesztette.

rendőrség

KR NNI: felszámoltak egy emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandát Mezőtúron

Svájcban prostituáltakat futtató bűnbandát számolt fel Mezőtúron a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); az ügy felderítésben részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a svájci rendőrség is – közölte a rendőrség pénteken a police.hu oldalon.

Bíróság, kalapács

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a prostituáltakat „futtató”, külföldi bordélyházakban elhelyező férfira és társaira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta a magukat prostituáltakkal kitartató, őket „futtató”, illetve bordélyházat üzemeltető hét vádlottal szemben.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélték a kiskutyák hangszálát kivágató karcagi tenyésztőt

Állatkínzás miatt a Szolnoki Törvényszék – felfüggesztett szabadságvesztés helyett – másodfokon 1 év 7 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte azt a  karcagi tenyésztőt, aki 70 kiskutya hangszálát vágatta ki, hogy az állatok ne vagy csak halkan ugassanak.