Megkezdődött az Oscar-hét a az Akadémia Filmművészeti Múzeumában

Kultúra Világ

Az Akadémia Mozgóképmúzeuma (Academy Museum of Motion Pictures) színes Oscar-hét programsorozattal kezdte megünnepelni a soron következő, 95. Oscar-gálát. Emellett az Akadémia Múzeuma március 12-én 15 és 22 óra között ad otthont a második hivatalos Oscar-gálának a Múzeumban.

Az Amerikai Filmakadémia az Oscar-hét hagyományos, hivatalos ünnepi eseményeit március –  idén először  – az Akadémiához tartozó, impozáns Academy of Motion Pictures Múzeumban tartja március  8-12. között. A sajtó képviselői mellett az eseményeként civilek is részt vehetnek – a vetítések és panelek az aznapi általános múzeumi belépővel látogathatóak. Tehát aki Los Angelesben jár, semmiképp ne hagyja ki, ezt a különleges alkalmat, amikor kivételesen közeli betekintést kaphat a közönség Hollywood legnagyobb eseményébe.

A világhírű kortárs olasz építész, Renzo Piano (Paris Centre Georges Pompidou, London – Shard) által tervezett épület lenyűgöző helyszín a 95. Oscar-gála ünneplésére egész héten, különösen a nagy napon, március 12-én. Az Akadémiai Múzeum díszletei között mindenki méltán érezheti úgy, hogy részese lehet az Oscar-gálának – a múzeum enteriőrje megadja azt a glamourt, amit Hollywood adhat.

A szervezők arra biztatják a vendégeket, hogy vegyék elő a legcsillogóbb estélyi ruháikat mert   egyedülálló rendezvénnyel várják őket. A vörös szőnyeges bevonulás mellett a jól ismert Oscar-séf, Wolfgang Puck ételeit szervírozzák, a helyszínen több bár működik majd, sőt a vendégek aznap este 15% kedvezményt kapnak az Akadémia Múzeum Boltjában is. Minden vendég emlékajándékot kap majd és a Dolbyban zajló eseményeket élőben követhetik az Akadémia jelenleg legnagyobb színháztermében, a David Geffen Színházban.

Az Oscar-hét programjai között szerepelnek filmvetítések, amelyeken az összes jelölt rövidfilmet bemutatják, a panelbeszélgetéseken pedig az Oscar®-díjra jelölt filmesek vesznek részt, akik az idei animációs játékfilm, animációs rövidfilm, dokumentumfilm, dokumentumfilm, nemzetközi játékfilm jelöltjeit ünneplik.  Az élőszereplős rövidfilm, valamint Smink és Make-up kategóriák alkotóit is megünneplik.

Még mindig nem késő részt venni a filmvilág legnagyobb show-ján, annak, aki Los Angelesbe látogat. Az Akadémiai Múzeum címe:

  • Academy of Motion Pictures 6067 Wilshire Boulevard, Los Angeles, CA 90036

Az Oscar-hét összes eseménye a David Geffen Színházban zajlik.

A 95. Oscar-gála házigazdája Jimmy Kimmel lesz. Halle Berry, Paul Dano, Cara Delevingne, Harrison Ford, Kate Hudson, Mindy Kaling, Eva Longoria, Julia Louis-Dreyfus, Andie MacDowell, Elizabeth Olsen, Pedro Pascal, John Travolta, Riz Ahmed, Halle Bailey, Antonio Banderas, Elizabeth Banks, Emily Blunt, Jessica Chastain, John Cho, Glenn Close, Jennifer Connelly, Ariana DeBose, Andrew Garfield, Hugh Grant, Danai Gurira, Salma Hayek Pinault, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Michael B. Jordan, Nicole Kidman, Troy Kotsur, Jonathan Majors, Melissa McCarthy, Janelle Monáe, Deepika Padukone, Florence Pugh, Questlove, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver és Donnie Yen teszik teljessé a műsorvezetők listáját a 95. Oscar®-gálán.

A 95. Oscar-gálát 2023. március 12-én, vasárnap tartják az Ovation Hollywood-i Dolby® Theatre-ben, és élőben közvetítik az ABC-n, valamint a világ több mint 200 országában.

Az Oscar-gálát Magyarországon élőben csak a Disney+ Magyarország csatornán sugározzák – helyi idő szerint 23.30-kor kezdődik.

Facebook: @DisneyPlus; Az Akadémia

Instagram: Az Akadémia

 

– Vida Virág –