Az Arany János Gyermekotthon csapat volt a legeredményesebb

Kultúra

A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete szervezésében több mint száz nehéz sorsú gyermek és fiatal mutatta be produkcióját az 5. Szín-Tér Tehetségkutató Versenyen a Csapókerti Közösségi Házban.

A fantasztikus produkciók között több olyan kisművész is bemutatkozott a Hajdú-Bihar megyei állami gondozott gyerekek tehetségkutatóján, akikről bizonyosan fogunk még hallani a jövőben. A 41 műsorszám 118 indulója között összesen 13 díjat osztottak szét a szervezők és a támogatók, többek között értékes tárgyjutalmakat, fellépési lehetőségeket, művészeti magánórákat, vásárlási utalványokat, belépőjegyeket LOKI mérkőzésre valamint a Debreceni Virágkarnevállra a Nagyerdei Stadionba, kétnapos ColorPlay Életrevaló Tréninggel, sőt még a legjobb felkészítő tanárt is jutalmazták

A legjobb énekes díját Rácsai Patrícia (Arany János Gyermekváros – Berettyóújfalu) nyerte Adele „Rolling in he deep” című slágerével. A „Legjobb Próza” címet Menyhért János (Hajdú-Bihar Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózata) vihette el Julia Donaldson „Graffaló” című meséjével, a legjobb táncprodukciónak járó díjat pedig Rostás Henrik (Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ) kapta, hipp-hopp stílusú táncbemutatójára. A színdarab kategória első helyezését az abszolút közönség kedvenc, a Hupikék törpikék című előadás nyerte, az Arany János Gyermekváros Micimackó Lakásotthon előadásában. A legjobb csapatként az idei tehetségkutatón a zsűri bizottság az Arany János Gyermekvárost hozta ki győztesként . A támogatók jóvoltából további kiemelkedő előadók is díjazva lettek ajándékcsomagokkal, vásárlási utalványokkal, művészeti magánórákkal.

Az idei tehetségkutatóval párhuzamosan meghirdetett Mihály Kornél Alkotóművészeti Emlékverseny első három helyezettje is átvehette a nekik járó díjat, összesen harmincezer forint pénzjutalmat, valamint a különdíjasok könyvjutalommal lettek díjazva.
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a versenyt a szervezők.

A helyi előválogatások után március 20-án megrendezett döntőben debreceni és Hajdú-Bihar megyei nevelőintézetek lakói, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalok, gondozásból kikerült utógondozottak és sajátos nevelési igényű fiatalok vettek részt.
” Ennek a tehetségkutatónak nemcsak abban van nagy szerepe, hogy a gyerekek megmutathassák miben jók igazán, hanem abban is, hogy egy-egy jó produkcióval sikerélményt élhessenek át, fejlődhessen az önbizalmuk, amely a nagybetűs életben való boldogulásukra is jó hatással lehet.” – emelte ki a rendezvény jelentőségét Brózik Klára, aki nemcsak műsorvezetőként volt jelen az eseményen, hanem évek óta támogatója is a programnak.