Öt és tizenötezer forint között kaphatnak támogatást a gyerekek Sárándon

Helyi hírek
A sárándi képviselő testület úgy határozott, hogy tanévkezdési támogatást biztosít a sárándi lakóhelyű, életvitelszerűen Sárándon élő és rendszeres gyermekvédelmi támogatásban nem részesülő gyerekek, tanulók részére – tette közzé Dézsi András, a község polgármestere. Vannak persze szabályok, amiről jó tudni. Íme:

– gyerekenként 5.000 Ft a sárándi bölcsődébe, óvodába járó gyerekek részére,
– gyerekenként 10.000 Ft a sárándi általános iskolába járó gyerekek részére,
– 15.000 Ft a középfokú iskolai képzésben, technikusi képzésben, illetve felsőfokú nappali iskolai képzésben résztvevő diákok részére,
– 10.000 Ft az egészségi állapotuk miatt más településen iskolai képzésben részt vevő tanulók és a 6 osztályos gimnáziumba járó tanulók részére,
– gyerekenként 5.000 Ft a más településen bölcsődébe, óvodába és általános iskolába járó gyerekek részére.
A tanévkezdési támogatást a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek is biztosítanak gyerekenként 4.000 forint összegben, ők egyéb pénzbeli támogatásokat (Erzsébet utalványokat) is kapnak.
A fenti határozat újdonsága, hogy sávosan, a gyerekek életkora szerint támogatják a családokat, illetve először jelenik meg a rendszerben az, hogy a felsőoktatásban tanulókat is segítik.
A tanévkezdési támogatás kifizetésének időpontjai:
– 2021. augusztus 19., csütörtök, 9:00-16:00
– 2021. szeptember 7., kedd (pótosztás), 9:00-16:00
A közép és felsőfokú nappali tagozatos tanulók és más településen bölcsődébe, óvodába, iskolába járó gyermekek esetén a szülő, nagykorú gyermek, csak akkor veheti igénybe a támogatást, ha annak felvételekor az adott oktatási intézménytől igazolást hoz a jogviszonyról.