Indul a csúszdabajnokság!

Helyi hírek

Idén is izgalmas verseny, értékes nyeremények és egész napos családi program várja a versenyzőket, szurkolókat és a családtagokat. Ötödik éve rendezik meg az Aquaticum Országos Csúszdabajnokságot, mely iránt az elmúlt esztendők során is nagy volt az érdeklődés, s vélhetően ezúttal sem lesz ez másképpen.

A csúszdázás iránt rajongók augusztus 15-én, pénteken állhatnak majd „rajthoz” az Élményfürdőben, a nevezők most is kedvezményesen vehetik meg az egész napos belépőjegyet. A jegy korlátlan Mediterrán Élményfürdő és Mediterrán Szaunacentrum használatra is érvényes.

A versenyzők idén nyolc kategóriában mérettethetik meg magukat, szinte minden korosztálynak lehetősége lesz arra, hogy lecsússzon. Az első kategóriában a 8-10 évesek, a másodikban a 11-13 évesek, a harmadikban a 14-16 évesek, a negyedikben a felnőttek, azaz: a 17 év fölöttiek (1998 január elseje előtt születettek), az ötödikben ugyanezen kategória női versenyző, a hatodikban a családok, így egy 1998 előtt született felnőtt valamint egy 8-12- éves gyermek vehet részt; a hetedikben ugyanúgy egy felnőtt és egy 13-16 év közötti gyerek indulhat, míg az utolsó, nyolcas kategóriában vegyes csapatok csúszhatnak. Itt egy női versenyző mellett egy férfi csúszdázó teheti próbára gyorsaságát.

A tavalyi rekord egyébként 9,22 másodperc, ezt kellene megdönteniük a versenyzőknek. A bajnokságra regisztrálni kell azoknak, aki szeretnének benevezni rá.

A verseny mellett kísérőprogramokat is rendeznek, így lesz például gyereksarok kézműves foglalkozásokkal, csillámos testfestés gyerekeknek, táncbemutató, Aqua Dance Paróczai Dettyvel, a nap végén pedig Kállay-Sanders András fog énekelni.

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő délelőtt tíz órakor nyitja meg a kapuit.